USD40,28
%0.08
EURO46,86
%-0.13
BIST10.370,71
%2.46
GR. ALTIN4.320,87
%-0.26
BTC4.781.985,94
%0.16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. E-posta Pazarlaması 22 Milyar Doları Geçiyor!

E-posta Pazarlaması 22 Milyar Doları Geçiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL (Bursa Kuşu) – Doğru zamanda iletilen mesajlar, müşteri sadakatini artırmada önemli bir rol oynayan e-posta pazarlaması, hem B2B hem de B2C alanlarında markaların hedef kitleleriyle kişiselleştirilmiş bir iletişim kurmasını sağlıyor. Kullanıcı davranışlarına uygun şekilde tasarlanan mesajlar, etkileşim oranlarını yükseltirken, satış süreçlerini hızlandırıyor.

“YAPAY ZEKÂ İLE GÜÇLENEN E-POSTA KAMPANYALARI TIKLAMAYI ARTIRIYOR”

E-posta trafiğinin artışı, izinli pazarlama stratejilerine olan ihtiyacı da artırıyor. MooF Digital Agency CEO’su Yasin Kaplan, dünya genelinde her gün yaklaşık 376 milyar e-posta gönderildiğini ve bu sayının 2027 yılında 418 milyara ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Araştırmalara göre kullanıcıların yüzde 88’i e-postalarını günde birkaç kez kontrol ediyor, yüzde 39’u ise günde beş kereden fazla kontrol ediyor. Özellikle profesyonel yaşamda bu oranlar daha da yüksek. Ancak mobil kullanıcıların yüzde 50’sinin, mobil uyumlu olmayan e-postaları açmadan sildiği gerçeği, kullanıcı deneyimi ve içerik tasarımının önemini ortaya koyuyor. E-posta pazarlamasının gerekliliğine dair dikkat çekici bir istatistik ise B2B ve B2C arasındaki farklılıkları ortaya koyuyor. B2C tarafında müşteri bazlı içerik pazarlama stratejileri, daha yüksek etkileşim oranları sağlıyor. Örneğin, B2B pazarlama e-postalarının açılma oranı, B2C e-postalarına göre yüzde 9.7 daha düşük. B2B tarafında bu oran yüzde 19.7 seviyesinde. Bu durum, kurumsal içeriklerin daha az ilgi çekici olduğunu ve açılma ile etkileşim oranlarının daha düşük olduğunu gösteriyor. Tıklama oranları açısından da benzer bir tablo söz konusu. E-posta açıldığında, ilgili bağlantıya tıklayanların oranı B2B’de yüzde 3.8, B2C’de ise yüzde 2.9’dur. Bu durum, B2B tarafında açılma oranları düşük olsa da, içerik tıklama olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Sektörel bazda yapılan incelemelerde, teknoloji sektöründe e-posta açılma oranları yüzde 27, perakende sektöründe yüzde 34, gıda ve gayrimenkul sektörlerinde ise yüzde 33 seviyelerinde seyrediyor. Genel tıklama oranı ise yüzde 1.5 civarında. Özellikle terk edilmiş sepet e-posta kampanyalarında açılma oranı yüzde 50 gibi yüksek bir seviyeye ulaşıyor. E-posta pazarlamasının başarısını artırmada ölçümleme araçlarının kullanımı büyük bir önem taşıyor. E-postaların açılma, tıklanma ve dönüşüm oranları gibi metrikler, kampanyaların performansını değerlendirmek ve stratejileri optimize etmek için kritik veriler sağlıyor. Ayrıca, kişiselleştirme ve segmentasyon uygulamaları, e-posta başarısını artırmakta önemli bir rol oynuyor. Kişiselleştirilmiş e-postalarda açılma oranında yüzde 26’ya varan bir artış gözlemlenirken, yapay zeka destekli e-posta araçlarının tıklama oranlarını yüzde 13 oranında artırdığı belirtiliyor.

E-posta Pazarlaması 22 Milyar Doları Geçiyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bursa Kuşu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!