Bursa’nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Belediyesi, 2020 yılında başlattığı “Verilerle Yönetim” anlayışını daha da güçlendirerek devam ettiriyor.
BURSA (Bursa Kuşu) – Beşinci yılına giren bu uygulama kapsamında, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hazırlanan İnegöl İstatistik Raporu, kamuoyuyla paylaşıldı.
Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın liderliğinde gerçekleştirilen dijital dönüşüm projeleri, şehrin yönetim anlayışına yenilikler getiriyor. “Veriye dayalı yönetim” prensibiyle hareket eden İnegöl Belediyesi, mevcut durumu değerlendirmenin ötesine geçerek, geleceği planlayan stratejik adımlarla İnegöl’ü daha yaşanabilir, akıllı ve sürdürülebilir bir şehir haline getirmek için önemli adımlar atıyor. Bu süreçte hazırlanan İstatistik Raporu, detaylı ve titiz bir çalışmayla oluşturulmuş olup, yerel yönetimlere örnek teşkil edecek bir kaynak niteliği taşıyor.
İNEGÖL’ÜN VERİLERİNİ İÇEREN İSTATİSTİK RAPORU YAYIMLANDI
Her yıl düzenli olarak güncellenen İnegöl İstatistik Raporu; nüfus, göç, ticaret, tarım, orman ve hayvancılık gibi alanların yanı sıra, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, ulaşım, imar, kültür-sanat, turizm ve çevre verilerini de kapsamaktadır. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarından yerel medya yapısına, seçim verilerinden akıllı şehircilik çalışmalarına kadar pek çok veri seti raporda yer alıyor.
İNEGÖL’ÜN GELECEĞİ BU RAPORLA ŞEKİLLENİYOR
Hazırlanan rapor yalnızca mevcut durumu incelemekle kalmıyor, ayrıca veriler ışığında ortaya çıkan öncelikli ihtiyaçlar ve çözüm önerileri hakkında da bilgiler sunuyor. Örneğin, STK verilerinin analizi sonucu “Acil Durum ve İlkyardım, Çevre, Gençlik, Sanat, Tarihi Miras, Turizm ve Eğitim” gibi alanlarda faaliyet gösteren derneklerin artırılmasının önemine vurgu yapıldı. İnegöl Belediyesi, bu analizler doğrultusunda 116 mahalleyi kapsayan stratejik planlamalarını gerçekleştirirken, kentte faaliyet gösteren diğer kurumlar da raporu kendi projeleri için bir yol haritası olarak kullanıyor.
KARAR ALMA SÜRECİ İSTATİSTİK RAPORU İLE BİLİMSELLEŞİYOR
Veriye dayalı yönetim modeli, şehirle ilgili karar alma süreçlerinin daha bilimsel ve sürdürülebilir bir temel üzerinde şekillenmesini sağlamak amacı taşıyor. Bu tür raporlamaların, İnegöl’ün kent imajı ve dış paydaşlar nezdindeki değerlendirme puanlarını olumlu yönde etkilediği de ifade ediliyor.
YENİ RAPOR YAYIMLANDI
İnegöl Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, her yıl geliştirilmeye devam edilecek bu çalışmanın temel hedefinin sürecin dijital bir platform üzerinden yürütülmesi olduğu vurgulandı. Hazırlanan istatistik raporu, İnegöl Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.inegol.bel.tr adresinde, “Kurumsal > Kurum İstatistik Raporları” sekmesinden kamuoyuyla paylaşılıyor.
“TÜM İNEGÖL’ÜN KATKI VE GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUZ”
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yayımlanan İstatistik Raporu doğrultusunda şehrin geleceğinin verilerle şekillendirileceğini belirterek, tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların katkı ve desteklerini beklediklerini ifade etti. Başkan Taban, “İnegöl Belediyesi olarak, şehrimizin bugünü kadar yarınını da düşünerek dijital dönüşüm projelerimizi kararlılıkla hayata geçirmeye devam ediyoruz. Akıllı şehircilik uygulamalarından veri analizine, kurumsal iş birliklerinden mahalle bazlı planlamalara kadar geniş bir alanda sürdürdüğümüz bu çalışmalarla İnegöl’ün geleceğini birlikte inşa ediyoruz. Bu noktada, hazırlanan İstatistik Raporu başta olmak üzere tüm veri odaklı çalışmalarımızın daha güçlü ve kapsayıcı hale gelmesi adına tüm vatandaşlarımızın katkılarını çok önemsiyoruz. Hazırlanan raporu incelemenizi, görüş ve önerilerinizle bu sürece destek vermenizi özellikle rica ediyorum.” dedi.