USD40,47
%0.05
EURO47,83
%0.35
BIST10.728,57
%1.29
GR. ALTIN4.386,75
%-0.44
BTC4.781.447,02
%-0.68
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kalp Cerrahisinde Robotik Devrim: İstanbul Kongresi

Kalp Cerrahisinde Robotik Devrim: İstanbul Kongresi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL (Bursa Kuşu) – Dünyada her yıl yaklaşık 20 milyon insan kalp damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bu sayının 2030 yılına kadar 23 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu bağlamda, kalp cerrahisi alanında yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hız kazanmıştır.

Bu çerçevede İstanbul, Uluslararası Minimal İnvaziv Kardiyotorasik Cerrahi Derneği’nin (ISMICS) organize ettiği “25. Bilimsel Kongre”ye ev sahipliği yaptı.

Kongre, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde gerçekleştirildi ve minimal invaziv teknikler ile robotik cerrahideki en son gelişmeler ele alındı.

Etkinliğe katılan yaklaşık bin uzman, iki canlı ameliyatın görüntülerinin kongre salonunda yansıtılmasıyla büyük bir ilgiyle izledi.

“EN GENİŞ KATILIMLI KONGRE”

ISMICS Başkanı Prof. Dr. Husam Balkhy, İstanbul’un Asya ve Avrupa’yı birleştiren konumunun kongre için ideal bir yer olduğunu vurguladı. “Bu yılki kongre, şimdiye kadar gerçekleştirilen en geniş katılımlı etkinlik oldu. Meslektaşlarımızla deneyim paylaşımı yapma, yeni teknikleri öğrenme ve gözlemleme fırsatı bulduk. Sunulan bildiriler, kalp damar cerrahisindeki yenilikleri aktaran ‘Innovations’ dergimizde yayımlanacak,” ifadelerini kullandı. Balkhy, yeni geliştirilen robotların cerrahlar için “dokunma hissi” sağlayarak kalp cerrahisinde devrim yaratacağını belirtti. Ayrıca, ameliyathane ve yoğun bakımda dijital çözümler sunan teknolojilerin de tanıtıldığını ekledi.

ROBOTİK CERRAHİNİN AVANTAJLARI

Kongre Eş Başkanı ve ISMICS 2026-2029 Genel Sekreteri olarak seçilen ilk Türk cerrah Prof. Dr. Şahin Şenay, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde gerçekleştirilen iki canlı cerrahinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Şenay, “Robotik yöntemler, by-pass, kapak ameliyatları, kalp tümörleri, doğumsal hastalıklar ve ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Robotik aletlerin yüksek hareket kabiliyeti, daha küçük kesilerle ameliyat yapma imkanı, düşük kanama ve enfeksiyon riski sayesinde hastaların daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Yaşlanan nüfusla birlikte kalp hastalıklarının artması, bu teknolojilere olan ihtiyacı artırıyor,” şeklinde konuştu.

Şenay, Türkiye’nin bu teknolojileri kullanmanın ötesinde, gelişimine katkı sağlayacak bilimsel çalışmalara devam etmesi gerektiğini de vurguladı.

GELECEĞİN KALP CERRAHİSİ

Kongrede tanıtılan yeni robotik teknolojiler, cerrahlara dokuyu hissetme imkanı sunarak işlem güvenliğini artırıyor. Prof. Dr. Şenay, bilimsel toplantıların bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla tedavi başarısını arttırdığını belirtirken, “Teknolojik gelişmeler, tıbbi bakım süreçlerinde inovatif çözümler sunuyor. Türkiye olarak bu teknolojinin bir parçası olmalı ve gelişimine katkıda bulunmalıyız,” dedi.

Kalp Cerrahisinde Robotik Devrim: İstanbul Kongresi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bursa Kuşu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!