Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan “Refakatçi Evi”, hasta ve hasta yakınlarına hizmet vermeye devam ediyor.
MERSİN (Bursa Kuşu) – 2021 yılından bu yana faaliyet gösteren Refakatçi Evi, bugüne kadar 4 bin 700 hasta ve yakınına konaklama imkanı sundu. 2025 yılının ilk altı ayında ise 700’den fazla misafiri ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, sağlık süreçlerinde destek sağlamaya devam ediyor.
Refakatçi Evi, Mersin il sınırları içerisinde yaşayan ve kamu ile üniversite hastanelerinde tedavi gören bireylere konaklama imkanı tanıyor. Onkoloji tedavisi gören hastalar için 45 gün, yatarak ya da ayakta tedavi gören hastalar için ise 30 gün süreyle konaklama sağlanıyor. Tedavi sürecinin uzaması durumunda konaklama süreleri, ihtiyaç doğrultusunda uzatılabiliyor. Misafirlere, konforlu bir ortamda sabah kahvaltısı, akşam yemeği, hastane-otel arasında transfer hizmeti ve haftada bir gün psikolojik destek sunuluyor.
18 yaş altındaki misafirlere veya engelli raporu olan hastalara iki refakatçi, 18 yaş üstü hastalara ise bir refakatçi eşlik edebiliyor. Refakatçi Evi’nin ekibi, hasta ve hasta yakınlarına sıcak bir aile ortamı sunmayı hedefliyor. Önceden hastane bahçeleri ve diğer zor koşullarda kalan hasta yakınları, artık güvenli bir ortamda konaklama fırsatı buluyor. Refakatçi Evi, hasta ve yakınlarının yanlarında olduğunu hissettirmeyi sürdürüyor.
Yumuşak: “4 bin 700 hasta ve hasta yakını misafirimizi ağırladık”
Refakatçi Evi birim sorumlusu Dila Yumuşak, bu hizmetle hasta ve hasta yakınlarına aile sıcaklığını sağladıklarını belirtti. Yumuşak, “4 bin 700 hasta ve hasta yakını misafirimizi ağırladık. 2025 yılı içerisinde de 700’den fazla misafirimiz oldu. Refakatçi Evi’nde Mersin’de ikamet eden kamu hastanesi ve şehir hastanesinde tedavi görenleri kabul ediyoruz. Onkoloji tedavisi gören misafirlerimiz 45 gün, yatarak veya ayakta tedavi görenler ise 30 gün konaklayabiliyor. Tedavi süreleri uzarsa, konaklama sürelerini de uzatabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Refakatçı Evimizin kapıları herkese açık”
Yumuşak, Refakatçi Evi’nin sunduğu hizmetlerin normal bir otel odası konforunda olduğunu belirtti. “Misafirler tek başlarına konaklıyorlar. Oda birleştirmesi yok. Ortak mutfak imkanı var, misafirler burada yemek yapabiliyor. Zamanla burada kalanlar arasında arkadaşlık bağları kuruluyor. Amacımız aile ortamı sunmak ve kendilerini rahat hissettirmek” dedi.
Müşterilerin Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuru yapabileceklerini ekleyen Yumuşak, “Birebir olarak oteli de arayıp başvuru yapabilirler. Misafirlerden hastane evrakı, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi talep ediyoruz. Evraklar tamamlandığında giriş işlemleri hızlıca yapılıyor. Refakatçi Evimizin kapıları herkese açık. Hasta ve hasta yakınlarını burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Özer: “Tedavi gören herkes için çok büyük hizmet”
Silifke Taşucu’nda yaşayan Nilgün Özer, ışın tedavisi için Mersin’e geldiklerinde Refakatçi Evi’ni duyduklarında çok memnun kaldıklarını ifade etti. Özer, “Odalar temiz, hem sabah kahvaltısı hem de öğleden sonra yemek sunuluyor. Her gün servisle gidip geliyoruz. Vahap Seçer’e bu imkân için çok teşekkür ediyorum. Tedavi gören herkes için çok büyük bir hizmet. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile gurur duyuyorum” dedi.
“Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti vererek üstümüzden çok büyük bir yük aldı”
Eşi Nilgün Özer’e refakat eden Talat Özer ise, “Böyle bir hizmet beklemiyorduk. Zor bir süreç geçireceğimizi düşünüyorduk ama Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti sunarak üzerimizde büyük bir yük aldı. Hastane içinde bu kadar rahat olamazdım. İki seçenek vardı; ya her gün gidip gelecektik ya da burada kalacaktık. Bu hizmeti duyduğumuzda çok sevindik. Harika bir hizmet” sözlerini kullandı.