USD40,56
%-0.48
EURO47,70
%-0.42
BIST10.642,60
%-0.43
GR. ALTIN4.372,88
%-0.46
BTC4.801.469,71
%0.54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yapay Zeka İle Savunma Sanayisinde Yeni Başarılar

Yapay Zeka İle Savunma Sanayisinde Yeni Başarılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL (Bursa Kuşu) – Türkiye’nin savunma sanayisinde yapay zekâ yeteneklerini geliştirmek amacıyla başlatılan SAYZEK-ATP (Savunma Sanayii Yapay Zekâ Yetenek Kümelenmesi-Akademik Tez Programı), ilk yılında dikkate değer bir başarı elde etti. Bu prestijli programda, Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapay Zekâ Mühendisliği mezunları Hilal Öztemel ve Melisa Güler, hazırladıkları yenilikçi tezlerle öne çıktı.

119 ÜNİVERSİTE ARASINDAN FİNALE YÜKSELDİLER

Üsküdar Üniversitesi Yapay Zekâ Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl’ün danışmanlığında tezlerini tamamlayan Hilal Öztemel ve Melisa Güler, toplam 356 başvuru arasından seçilerek 119 üniversiteyi geride bırakarak Türkiye genelindeki 181 başarılı öğrenci içinde yer almayı başardı. Üç aşamalı zorlu değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler, savunma sanayi temsilcilerinden oluşan kuruldan yüksek puan aldı.

Bu başarıları, onlara “Tezden Teknolojiye: Final Buluşması” etkinliğine katılma fırsatı sundu. SAYZEK-ATP 2024-2025 programının final etkinliği, 10 Temmuz’da ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi Etkinlik ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Final etkinliğinde, 75 puanın üzerinde değerlendirme alan 45 farklı tez projesi, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Hilal Öztemel ve Melisa Güler, poster sunumları aracılığıyla projelerini ASELSAN’ın yöneticilerine, mühendislerine, insan kaynakları ve Ar-Ge birimlerine bire bir tanıtma imkanı buldu. Bu süreçte, projelerine yönelik değerli geri bildirimler alırken, gelecekteki kariyerleri için de önemli bağlantılar kurdular.

DR. NURİ BİNGÖL: “ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN BÜYÜK GURUR”

Öğrencilerinin elde ettiği başarıdan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, “Türkiye genelinde 119 üniversitenin katıldığı bu kadar kapsamlı ve rekabetçi bir programda öğrencilerimizin danışmanlarıyla birlikte finale kalarak öne çıkması, üniversitemizin yapay zekâ alanındaki eğitim kalitesini ve potansiyelini göstermesi açısından son derece gurur vericidir.” şeklinde değerlendirdi.

Etkinlik sonrasında deneyimlerini bir vlog ile ölümsüzleştiren Hilal Öztemel ve Melisa Güler, yaşadıkları heyecanı ve aldıkları değerli geri bildirimleri sosyal medya üzerinden paylaşarak, yapay zekâ ve savunma sanayi alanında kariyer hedefleyen diğer öğrencilere ilham kaynağı oldular.

Yapay Zeka İle Savunma Sanayisinde Yeni Başarılar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bursa Kuşu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!